dimarts, 15 de setembre del 2015

Materials de treball previ: Empúries - TERCER


La visita a les ruïnes d'Empúries amb mainada d'aquesta edat la traduïm en una sèrie d'activitats o jocs al mateix jaciment, molt semblants als que jugaven en Màrius i els seus amics.


Per anar apropant els nens i nenes a Empúries us oferim el Conte Màrius i Pina, enllaçat tot seguit:

Aquesta és la Guia Didàctica de la presentació del conte per al professorat, amb la sincronització d'imatges i text:

Aquest conte transportarà la mainada a l'antiga Empúries, on vivia en Màrius al segle I, a partir del diàleg entre dues esquiroles (mare i filla) del nostre temps, on es narren les aventures d'una avantpassada seva (l'àvia Pina).
De ben segur que les i els mestres trobareu elements aprofitables per treballar diferents aspectes del currículum.

El coneixement d'aquesta història ens permetrà contextualitzar la visita a les ruïnes, i aproximar-nos a la vida quotidiana d'en Màrius, trobant-hi similituds amb la nostra.
I alhora, diferències, com la relació que tenien els emporitans amb animals que consideraven domesticables o de companyia.

Es pot emprar també com un recurs per al treball de valors com l'amistat, la generositat, i la consciència de saber deixar en llibertat els animals silvestres.
Però sobretot, hem de posar l'accent en el tema dels jocs que practicava la mainada emporitana, donat que alguns dels quals centraran l'activitat durant el recorregut per Empúries.


Aquesta visita a les ruïnes es complementarà amb el Joc del Museu Els utensilis d'en Màrius, que ens és molt útil per apropar l'alumnat a la coneixença de les troballes del jaciment exposades al museu i del treball dels arqueòlegs i arqueòlogues.

Fins aviat,

Carme i l'equip del CdACap comentari:

Publica un comentari a l'entrada